Gratis Filmavond 1 “REBEL” Adil&Bilal

Na het steeds groeiend succes van de vorige edities nodigen wij met veel plezier de actieve leden terug uit op onze GRATIS filmavonden al of niet samen met je partner/vriend/vriendin.

‘Rebel’, de beste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah.

                                                     De Tijd.

Rebel’ is een noodlotstragedie. Nadat er bij Kamal (Aboubakr Bensaihi) in Molenbeek drugs zijn gevonden, wordt hij door zijn moeder (rol van Lubna Azabal) uit huis gezet. Hij besluit naar Syrië te vertrekken waar hij door Islamitische Staat (IS) wordt gerekruteerd en zo in Raqqa belandt. Intussen komt zijn jongere broertje van 13 jaar – gespeeld door Amir El Arbi, het broertje van Adil – ook in het vizier van geradicaliseerden op het thuisfront, terwijl hun moeder vecht voor haar zonen.

“Dit drama kan zwaar op de maag vallen, maar stilistisch ziet het er prachtig uit. Bovendien voel je dat de regisseurs een oprecht verhaal willen vertellen”, schrijft website Screen Daily. “De film toont hoe mannen met goede intenties toch verwikkeld kunnen raken in grote problemen en uiteindelijk vooral kwaad berokkenen.” Ook de acteerprestaties van Bensaihi en de jonge Amir El Arbi worden bejubeld. 

“Deze prent is een aanval op de zintuigen. De actie dendert in een rotvaart over het scherm”, aldus website Cineuropa, die eveneens positief is. “Dit fascinerende werk toont dat het belangrijk is om diverse stemmen in de filmwereld aan bod te laten komen.”

Hete hangijzers dus. Het neemt niet weg dat El Arbi en Fallah er een emotionele ervaring van maken, met de hulp van een uitstekende cast en met een opvallende hoofdrol voor muziek. Arabische tekstfragmenten met een vrouwelijke zangstem delen ‘Rebel’ op in hoofdstukken, en soms slaat hij om in pakkende musicalnummers, gechoreografeerd door Sidi Larbi Cherkaoui.

Tegelijk tonen El Arbi en Fallah dat ze in de States geleerd hebben om verhalen te vertellen die op een groot publiek mikken, met adembenemende actiescènes (vaak in één enkele camerabeweging) en een plot die alle obligate vakjes aanvinkt (beetje drama, beetje actie, beetje humor, beetje romantiek). Het maakt van ‘Rebel’ een schizofrene trip, maar ook het beste wat de heren al uit hun koker hebben getoverd.

Bij onze onthaalbalie krijgen jullie terug een ticket en een bon aangeboden van 5€/p voor een aankoop in de snoepwinkel. De filmavonden gaan door op donderdag 27 oktober en 10 november. Wij verwachten jullie vanaf 19 uur. De film start om 20 uur. Je kan alleen inschrijven via onze website “personeelsbondkbp.be/activiteiten”. Maximum 2 tickets/p te reserveren.

Indien je na inschrijving door omstandigheden niet aanwezig kan zijn, gelieve dan zeker op tijd iets te laten weten zodat wij onze reservelijst kunnen aanspreken en niet met ongebruikte kaarten blijven zitten.

Adil en Bilall stellen ‘Rebel’ voor in Cannes: ‘Deze film zal wel reacties opwekken’

                                                     De Morgen.

Gegevens

Datum: 27 oktober 2022
Uur: 19:30
Locatie: Kinépolis Gent
Prijs lid: Gratis euro
Prijs niet-lid: Gratis euro

Inschrijven