Night of The Proms 2022

18 November Sportpaleis Antwerpen.

Night of the Proms pakt uit met topartiesten

Met Kool & the Gang, Nik Kershaw, Amy Macdonald, Axelle Red, Metejoor, Bart Peeters (ook presentator van dienst) en saxofoniste YolanDa Brown maakt Night of the Proms zijn volledige najaarsaffiche bekend. Het evenement mixt traditiegetrouw pophits die klassiekers zijn geworden met populaire klassieke muziek en bekoort jong en oud met gevestigde waarden en jong talent. “Na een gedwongen onderbreking door corona van twee jaar wordt editie 2022 een feest waarop niemand stil zal zitten”, belooft organisator Jan Vereecke.

Kenmerkende sound van Kool & The Gang

Met de legendarische pop/r&b-groep Kool & The Gang trekt Night of the Proms alle registers open.  “Songs als ‘Ladies Night’, ‘Celebration’, ‘Get Down On It’ zijn iconische hits.

Wereldhits met Nik Kershaw

Voor fans van de ‘eighties’ is ook Nik Kershaw één van de grote idolen. Als soloartiest scoorde hij wereldhits met ‘Wouldn’t It Be Good’, ‘The Riddle’ en het bijzonder aanstekelijke ‘I Won’t Let The Sun Go Down on Me’. Nummers die begeleid door het Antwerp Philharmonic Orchestra (onder leiding van Alexandra Arrieche) nog meer hun eeuwigheidswaarde zullen bevestigen.

Blij terugzien met Amy Macdonald

Met Amy Macdonald wordt het een blij terugzien. In 2013 stond de toen amper 26-jarige artieste op het Proms-podium nadat ze met de folky, indie en vooral poppy sound van haar songs ‘Mr Rock & Roll’, ‘This Is The Life’ en ‘Don’t Tell Me That It’s Over’ de wereld had veroverd.

Axelle Red eerste keer op Night of the Proms

Volgend jaar is het 30 jaar geleden dat Axelle Red haar debuutalbum ‘Sans plus attendre’ uitbracht. De singles ‘Sensualité’, ‘Je t’attends’ en ‘Le monde tourne mal’ leverden de Hasseltse zangeres regelrecht succes op in eigen land maar ook in Zwitserland, Frankrijk en Canada. Vandaag behoort Axelle Red tot de best verkopende Belgische muziekartiesten, met een karrenvracht aan hits, waaronder ook ‘Parce que c’est toi’ en ‘Rouge Ardent’.

Metejoor op Night of the Proms

Al in 2016 wist Joris Van Rossem aka Metejoor met zijn eerste single ‘Ik hou van jou’ een nominatie in de wacht te slepen bij Radio2 Zomerhit 2017 als ‘Beste doorbraak’. Daarop volgden successen als ‘1 op een miljoen’ (met de Nederlandse Babet), ‘Rendez-vous’ (met Emma Heesters), ‘Ze meent het’ en ‘Dit is wat mijn mama zei’. Ondertussen heeft hij ook zijn eerste drie Mia’s beet (‘Doorbraak’, ‘Nederlandstalig’ en ‘Solo man) en is hij niet meer weg te denken uit het Vlaamse muzieklandschap.

Saxofoon in de kijker met Yolan Da Brown

Met Yolan Da Brown zet Night of the Proms niet alleen de saxofoon, maar ook een bekroonde muzikante in de kijker die een swingende mix brengt van reggae, jazz en soul. Zowel haar debuutalbum ‘April Showers May Flowers’ (2012) als opvolger ‘Love Politics War’ (2017) bereikten de top van de Britse Jazz Charts. YolanDa geniet in de UK ook bekendheid als tv-persoonlijkheid.

En niet te vergeten “onze” Pieter Mertens in het koor Fine Fleur. (Collega uit het UZ).

De bus vertrekt terug van op de parking K12 achteraan de Campus UZGent om 18 u30 stipt daar er werken zijn aan de Kennedytunnel.

Gegevens

Datum: 18 november 2022
Uur: 18:30
Locatie: Parking K12 achteraan Campus UZGent
Prijs lid: Normale prijs 61.50€ zonder vervoer. Personeelsbondprijs 65 euro
Prijs niet-lid: 75 euro

Inschrijven