Stadswandeling

Heksen, hoeren of heiligen

Gentse titel : Tuuvereske, Tuuvereske, ge goat mij niet vinde!

Wij die alle dagen door de Gentse straten lopen verkiezen ook wel eens de volkse fantasie boven de nuchtere historische feiten. Onze grootouders vertelden een hoop legenden, sagen en sprookjes over hun stad. Want Gent is een schatkamer , komt daarbij dat ook woorden rijke schatten zijn die zich laten aaneenrijgen tot wondere verhalen waardoor de monumenten, straten en pleinen een ziel krijgen. In heel wat streken in Vlaanderen en zelfs in de rest van Europa is men aan een eerherstel toe van zij die als heks werden gefolterd en veroordeeld. Vandaar deze tocht door de historische binnenstad waar reuzen, watergeesten meerminnen en meermannen, spoken, heiligen en hoeren, duivels en heksen ons op de hoeken van de straten tegenkomen . . . 

Na de wandeling worden we verwacht in restaurant de Abt (Lange Kruisstraat 4, 9000 Gent) voor een afsluitend aperitiefje, stoverij met Orval en een dessertje.

Daar we op restaurant gaan is de deelname beperkt tot 90 personen.

PRAKTISCH:

We vertrekken vanop het Veerleplein aan de zuil Sire Van Maldegem (standbeeldje) om 10u en eindigen met het zicht op het Geerard de Duivelsteen. De tocht circa duurt twee uur. 

Prijs: 55 € voor leden en gezinsleden / 65 € voor niet leden

Inbegrepen:   wandeling met Gentse Stadsgids / aperitief / stoverij (kip) met Orval /  dessert / drank aan tafel (rode en witte wijn, Stella, frisdranken en water).

Inschrijven via onze website of via mail en betalen op rekeningnummer

BE73 0011 5800 1760

Personen die betalen zonder in te schrijven kunnen jammer genoeg niet mee.

De inschrijvingen worden afgesloten op 17 mei 2024.

Noodnummer 0473/ 26 42 04 enkel voor deze activiteit.

Gegevens

Datum: 1 juni 2024
Uur: 10:00
Locatie: Veerleplein De zuil van Sire Van Maldegem
Prijs lid: 55 euro
Prijs niet-lid: 65 euro

Inschrijven